2.12.2011 г., 14:42 ч.

Морската храна на любовта 

  Поезия » Любовна
1162 0 22

На столче трикрако, приседнал на буната с каменен гръб,

ти риба ловиш, нижейки червеи с пръсти умело

и дъх затаил, хванал пръта, прехапал език,

се състезаваш за първи, хващайки куките смело.

 

 

Аз седя отстрани, тихо свила устни, със длани на бузите

и заничам - улов да видя, но и златни звезди,

които, преди да потеглим с колата за буната,

ми обеща - с усмихнати, пълни от слънце и обич очи.

 

 

В кошчето мятат се рибки, проблясват им перките,

ти - гордо изправен, разкършил снагата, извиваш глава,

с усмивка поглеждаш, забравил за болката в ставите...

И влюбени, ще вкусваме от морската храна на любовта!

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??