11.11.2011 г., 21:32 ч.

Морски звуци 

  Поезия » Пейзажна
544 0 4

Магнолия нежна на морския бряг,

цъфтяща, искряща  предложи  ми  

сняг - цветове, аромати  различни.

Избягала бе от местата двулични.

Почудих  се  как,  защо  и  кога

изгряла е нейната  свидна звезда?

До нея финапът кафяв се разлисти

и  с  помисли чисти,  прониза

на плодчето дивно свежия гръб.

Откъснах, отхапах маслинка зелена,

но сладка оказа се тя, възродена.

Поточе звънливо  показваше пътя

на  странната нишка оттук извисена.

Аязмото беше с корито богато.

Три чучура светли  течаха във злато.

До него параклис  с  пасторална нагласа

се  радваше на смокиня  чувствена, беловласа.

Поседнах на пейка.

Разтворих  душата.

Усмихна ме тази палитра богата!

© Симеон Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Магдалена!
    Не знам дали да ти издам тайната,
    за коя част на Черноморието се отнася?
    Радвам се, че ти е харесала моята импресия!
    Лека вечер!
  • Приказна картина си създал.
    Пренесе ме там и "разтвори душата ми".
    Поздравления!
  • Благодаря ти, Елена!
    За поздрава и вниманието.
    Приятна седмица ти желая!
  • Насладих се и аз също се усмихнах! Поздрав сърдечен, Симеон!
Предложения
: ??:??