24.09.2020 г., 0:31 ч.

Моторната песен на колелетата 

  Поезия » Хумористична
302 0 0

Накапах се от тази есен!

Листа по калника, дрънчи...

Да бе дъждът, а то пак песен

четиритактово звучи.

 

Ръжда, боя... Е, вече стига!

"Моторни песни", туй-онуй.

От кална шума в шушумига

превърнах се и ветродуй

 

шуми в главата ми. Ужасно!

Щом шумка шумне, съм нащрек.

Шумнати вируси опасни

по пътя дебнат. Няма лек.

 

Затуй останах на разклона.

Така удобно се седи

на карантината в заслона.

В гаража вирус не лови!

 

Обаче вчера дойде есен.

Шасито клати и напук

накара ме моторна песен

да свиря ...с клаксон. Под гюрук.

 

Не рачих. Стегна ме галоша

със зимен грайфер. Дадох газ.

Свалих гюрука гледа лошо.

Не вдявам. Аз съм за Бургас.

 

На юг потеглям, както искам.

С моторна песен, на инат.

Оставих я в мъгли да кисне.

Да капе други, тая гад!

 

За мен моренце, плаж, дайкири

и безоловен еликсир.

Короната да прави харакири!

А мене ме пиши – факир.

 

Рахат ми е сега купето.

Ресорите ми са наред.

И запознах се с шевролетка.

Моторно си ръмжим в дует!

 

Не ми досаждат каруцари,

салияшаровци с ренде.

Да ме прощават с бай Вапцаров,

но май са вече демоде!

 

 

22.09.2020

 


*"Моторни песни" - стихосбирка на Никола Вапцаров.

**"Песента на колелетата" - разказ от Йордан Йовков.

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??