28.11.2015 г., 22:28 ч.

Моторни песни 

  Поезия » Гражданска
452 0 0

Моторни песни

 

Не ми се слушат песните моторни.

Не ми се диша въздух замърсен.

Не искам катастрофите огромни

животи да отнемат всеки ден.

 

Реват моторите, реват, не спират

и все по-мощна става скоростта.

Безумците колите си форсират,

вместо да спазват строги правила.

 

Среднощни гонки нови жертви вземат.

За жертвите сърцето ме боли.

Кога ли мерки ще се предприемат

срещу безумните водачи на коли?

 

Кога градът ще диша без умора,

без вредни газове от милион коли,

без песента на яростни мотори?

Ще стане ли то в бъдеще? Дали?

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??