8.02.2012 г., 22:15 ч.

Моя безпризорна 

  Поезия
815 0 6

Ти си била, преди да бъда аз.

Перо в крилете на изгубения вятър.

Ронлива влага в чернотата на пръстта.

Фотон от бяла светлина във тъмнината.

Била си някога, когато отмалял,

се спускал бризът по плещùте на вълните.

Когато вихърът премръзнал е фучал.

Била си в падащата болка на звездите.  

Била си в писъка чутовен на плътта,

когато раждала деца, за да я има.

Била си блясъкът кристален на солта,

която морската безводност е родила...

Била си в ириса на каменния бог,

когато някой простосмъртен му е вдъхнал

така наречения в книгите Живот.

Била си там, а Бог понякога си тръгвал...

 

Ти си била, преди да бъда аз.

И пак ще бъдеш във несбъднатия трепет.

Ще се познаваш в произнесени слова.

Ще се откриваш в неизречения шепот.

И ще те има много след плътта...

Ти – моя вечна, моя жива, непокорна...

Ти си душата ми – преди и след смъртта.

Бездомна моя, моя безпризорна...

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аплодисменти, Катя!
    Богат на цветове изказ рисуващ с думите картина!
  • !!!
  • Нетленно като свободолюбието, като обичта към родината, като порива към светлина, като вярата...
  • Разкошен стих, заслужени аплодисменти. Едно оригинално виждане за безсмъртието на душата. Малко дразни този "писък чутовен", понеже "чутовен" се обяснява като прочут, славен, именит; както и "морската безводност". Но това не намалява качествата на стиха.
    Поздравления!
  • Поклон! Великолепно!
Предложения
: ??:??