30.11.2007 г., 17:36 ч.

Моя храбра приятелко 

  Поезия » Друга
639 0 4

 

Тя беше слънчево прекрасна
и ослепително добра!
Усмихната и лъчезарна,
като пленителна зора!

Сребристият й смях звънеше,
сърдечността й бе безкрай.
Където тя се появеше,
с възторг природата цъфтеше -
край нея беше вечен май!

Уви - листенце щом разтвори
от нежен порив любовта,
върху му мигом се стоварват
омразата и завистта!

Как само дебнехте злорадо,
във нещо да се провини!
Да се препъне и да падне,
да заболее, да пропадне,
жестоко да я заболи!

Сега, когато е нещастно
любимото ми същество,
развихряте над нея бясно,
нищожното си тържество!

Не смей, с омраза неприкрита,
да хулиш светлия портрет!

За който е държал богиня
в ръцете си, е унижение
след нея да ухажва теб!

***
Моя храбра приятелко, не падай духом!
Славата ще надживее скандала!
Ти си героят, който се е държал достойно!
Той - проститутката, която те е предала!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • МНОГО МИ ХАРЕСА!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!
  • Страхотно рамо си, Ангар, блазе на приятелката ти! Прекрасно стихотворение!!!
  • С приятел като теб, никой не би паднал духом!
    Поздрави, Ангар!
  • Ангел, бих искала да имам приятел като теб! Божествено стихотворение!
Предложения
: ??:??