29.04.2015 г., 20:20 ч.

Моят дом 

  Поезия » Друга
284 0 6

Моят дом

 

Моят дом не прилича на крепост,
в него няма пазачи - стени.
Непристъпни огради не пречат -
не се плаша от злобни очи.


Той е там, на ръба на мечтите.
Дом от вятър - просторен и див.
И по него звездици се стичат
от мига, в който всичко простих.

 

Той е много прозрачен, до светло.
Като радост преляла в дъжда,
като дъх на разцъфнала свежест,
като дом, в който има цветя.

 

Сред цветята са скрити вълшебства.
Спри на прага притворил очи.
Щом ги видиш, домът ще прошепне
и на теб: „Остани, остани...”

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??