24.12.2007 г., 22:17 ч.

Моят морски дом 

  Поезия » Друга
1002 1 4
 

Дантелена стена се

надига и ме обгръща,

със своята любов и

топлина ме прегръща.

 

Окъпана стоя и вдишвам

мириса на необятното море,

а чайки прелитат над мен -

разперили криле.

 

Разпуснала детските си

руси коси се отпускам

и чувам как морето шепти -

шепти и ми говори с нежен

майчин глас, който и силните

вълни не могат да секнат в този час.

И говори ми неспирно:

остани, слей се с мен и живота си

тук продължи, само не тръгвай,

недей...

 

След време ще се върна

при същото това море,

което е жадувало да

ме види още веднъж поне.

И да, зная, тук ще да е

моят пристан и заслон,

няма да те напусна никога вече -

мой морски дом.

 

О, тайни мечти и копнежи,

вопли на една самотна човешка душа,

бленуваща за покой във вечността.

© Далия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любов взаимна се усеща
    между детето и морето.
    И няма друга първа среща,
    която да обвързва многолетно...

    Поздравления!
  • Приказно е , Мария.
    обичаш морето и то те обича...
    хубаво е! с обич за теб.
  • Имаш силна връзка с морето,
    и с поезията!!!*

    (чувствам същото към морето!)
    ...........
    Весели празници- всеки ден!

  • Магнетично привличане.
    Весели празници!
Предложения
: ??:??