6.06.2019 г., 11:23 ч.

Моят звездопът 

  Поезия » Любовна
482 0 0

От както срещнах моя кръстопът

Животът ми започна от начало

Разбрах от него толкова неща -

коя съм, накъде вървя,

единствено не схванах края.

Научих се от него на съпротивление.

И оттогава двойно повече се съпротивлявам:

На мислите, на думите, на самотата, на заблудите

На празните надежди, на старостта и на отчаянието.

Почти... 

И най-вече на крадците на мечти.

Тях просто ги оставям като стрелки на пътя

и като сиви ветропоказатели...

Така се влюбих в моя кръстопът,

че дълго не можах да тръгна.

Той ме нарече ангел,

аз него звездопът,

защото сияеше и беше многоъгълен.

Започнах цветни рими да измислям и карти да гадая,

Той слушаше всичко

от началото до края

и с поглед ме молеше да остана. 

Беше се влюбил в своята добра Шехерезада. 

 

*** ***

© Десислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??