5.11.2022 г., 14:46 ч.

Моята гола Истина 

  Поезия
321 4 2

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

... навярно съм едно ужасно ретро и отстрани изглеждам идиот,
не вярвам вече в бъдещето светло, което чака моят мил народ! –
щом шепичка продажни депутати го карат – и го водят за носа,
и всеки гледа как да го изклати! – е, няма как да вяврам в чудеса?
снаряди и куршуми за Украйна, и орди бежанци във Слънчев бряг,

 

а в Карлово на пичката си майна! – фургоните потъват в гладен мрак,
когато хлябът в Метро или в МОЛ-а подгонил е космически цени,
заставам прав пред Истината гола! – държавата на нас ни изменѝ,
проклети да сте – нине и во присно, а още утре – и во век веков!
България е моето мънисто! И ще умра за нея – със Любов.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??