В МОЯТА ГРАДИНА
Аз цял ден бях във моята градина,
работих къртовски, за миг ни спрях!
И спрях щом слънцето отмина,
щом всичките лехички окопах!
Въртях мотиката в бостана,
доматите най-щателно плевих...
И в мене въздух не остана,
от лятото велико не се скрих!
Сега съм седнал в судормата,
в "балкана " тъжния си поглед впих...
Видях как слиза от гората,
народения ми още стих!
24.05.2009г.Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени