13.08.2020 г., 9:27 ч.

Моята усмивка 

  Поезия » За деца
1357 1 13

Аз имам хубава усмивка

и я използвам всеки ден

в училище, у нас и на почивка

при нужда винаги е с мен.

 

С усмивка карам баба да приготви

любимите ми палачинки,

с усмивка моля тате да отвори

бурканче с мармалад от боровинки.

 

С усмивка и със поздрав лъчезарен

огрявам бабите пред блока,

в училището трикът популярен

използвам щом забравя си урока.

 

С една усмивка... точно вчера,

въведох в къщата ни ред,

накарах кака да е мила на вечеря,

а мама да ни купи сладолед.

 

И питате, усмивки колко имам,

че толкоз щедро ги пилея?

От свойто щастие ги взимам

и в своето сърце ги сея!

 

Ще мине време, ще порасна,

но няма да забравя аз

усмивката си най-прекрасна

ще пазя именно за вас!

 

 

вдъхновено от дъщеря ми Лора

© Веселин Банков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Усмивките са дребните пари на щастието »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??