30.05.2010 г., 22:26 ч.

Моята звезда 

  Поезия
1204 0 2

Слънце ли си ти?... Или една звезда?...
Кокиче ли си ти?... Или момина сълза?...
А може би си лястовичка бяла?...
Ах... Не знам с кое да те сравня...

Зная само, че ти за мен си всичко -
и въздух, и слънце, и вода,
че за мене ти си всичко мило,
че ти си моята звезда.

Когато "мама" ти ми кажеш
от мене блика радостта;
прегърни ме, усмихни се, целуни ме,
богатството за мене е това.

Обичам те и винаги ще съм до тебе,
ще бдя над твоята усмивка и сълза;
когато плачеш, аз ще плача с тебе,
а смееш ли се, ще съм най-щастлива на света.


© Люси Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??