24.06.2010 г., 19:55 ч.

Мрак и тишина 

  Поезия » Пейзажна
414 0 0

Мрак и тишина

Заглъхва вик така далечен,
догарят слънчеви лъчи.
И здрачът няма да е вечен,
времето не чака сетни речи.

Мъждука светлина далечна
на фон от мрак и сивота.
Ни стон, ни шепот носят се във мрака,
само тишина прокрадва се в града.

Стъпки бързо издрънчават и отекват,
победени от безмълвната богиня.
И светлинката - бавно тя загива,
поразена от съня.

© Мира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??