5.05.2011 г., 19:00 ч.

Mравуняк от ябълки. 

  Поезия
792 0 8

Някъде там ти оставих

деня си.

Един револвер вместо думи.

Твърде сложно об(г)ръщам

този   часовник

от пясък

по върха на езика

за чувства. И изпускам -

от поглед,

страха си,

и пропускам,

често

(не че заключвам)

да отворя

(на Чарли),

да разплискам

чадъра,

да прелее

в небе и

тиранти

за

фенерите,

вечер,

когато

е толкова ластично,

и морето вибрира

в леген от череши,

а сърцето на пръсти

жмичка играе… накЪлбено.

 

и не мислиш ли,

все пак -

                  всеки оставя по нещо.

Художникът – старо пиано.

Мимът – шарена свирка.

Клоунът – празен аквариум.

Децата ни –

по обувка на зебра.

Аз ти оставям

лицето сиНад онзи перваз,

не – хризантемен,

до вазата, пълна със паяци,

до масата,

разстелила покрив

в амплитудна вечеря.

Аз ти оставям

повече шепи по подлези,

по-малко мръсни чинии.

Никотинови лепенки. Тротоари,

на които

не съм,

все още,

заспивала.

Омлет  от обичам те(менужките),

когато…

Пепелник от бръсначи.

Оригами в мушкато.

Закачалка за облак.

Проходилка за залез.

 

Аз оставам. В дома ни

от кибритени клечки.

В бутилката

от двусекундни оргазми.

Пируетът

на  колелото, виенско –

въпреки онези  „-20”,

                 и  вируса, облизал

нощем  чаршафите

между  12...

             (оставам)

                Перфориран аборт

„от тати специално”…

                Бялата лента.

В бяло платно.

Под бялата гума.

След бялото ляво.

Аз оставам… бялата зебра

върху  километража

на твоята лакмусово

синя неделя.

Аз оставам… за да не бъда

хроникирана таблетка,

инвалидната релса.

И изтръгвам

детелините,

Менделеев,

жартиера

и мама.

И белязвам камшика

с гръбнака си.

                всеки… всичко белязва.

Тротоарите с токчета.

Тишината – сопрано.

Минусът – скобите.

Билетът – оставащи.

Листото – короната.

Дъщеря ми – сърцето…

          сърцето ми – дядо.

... всеки остава за нещо.

             за някой – само понякога.

Аз ти оставих

пълнител

с порязани думи

и мравуняк от ябълки,

за да е топъл.. первазът

след залеза.


 

 

 

 

 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??