12.02.2020 г., 7:56 ч.

Мухата 

  Поезия » Гражданска, Друга
435 0 2

Мухата - муха е, защото вреди...

Прогонил си казваш всички мухи,

спокоен заспиваш, нали?!

Една си забравил? Тя сто, ще роди,

ще трови до край тя твоите дни.

Ще свири, ще съска, в кръг, ще жужи,

нагоре, надолу, над теб, ще бръмчи.

Водата и хлябът ти тя, ще петни,

ще цапа, ще рови, ще прави бели.

Ще хапе! И как, о как, ще боли!

Прогонил си всички мухи?!

Стани и таз изгони

зад девет морета, зад три планини!

Премачкай, разкъсай, дори удуши,

сянката нейна с крак разтъпчи!

Не давай на злото криле да лети!

Мухата - муха е, защото вреди!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??