16.08.2008 г., 12:00 ч.

Муза 

  Поезия » Любовна
596 0 1

Прописах. За това благодаря ти.
След дълга пауза бездарна,
днес всеки ред, написан на листа ми,
изпълнен е с възвърнатата дарба.

Благодарят извезаните редове,
чакали възкресение с години,
вярвали в вълшебните светове
на поутихналата ми Луна във Риби.

Благодаря ти, че пак музики, картини
превръщам в думи, напиращи да излеят
на душата моя лиричните синоними
и черните, раздиращи олицетворения.

Благодаря, но само за това.
Дойде със муза, ще си тръгнеш сам.
Влезе с вдъхновението в моята душа,
а после я срина. Не те искам вече там.


15.08.2008г.
гр. Пловдив

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • До болка познато. Докосна ме стихът ти.
Предложения
: ??:??