Музика
Музиката е живот, музиката е красота,
слушам я с удоволствие преди и сега.
Стихове, превърнати в ритъм мелодичен,
бавни балади танцувам с чувство,
да ги създадеш, това е изкуство.
Ритъмът бърз е за рока типичен,
хард рокът е по-твърд, но му е идентичен.
Слушам с наслада всяка балада,
но предпочитам да танцувам с жена млада.
Харесвам нашия фолклор чудесен
и се прекланям пред народната ни песен.
Създадена от народа ни през живота му нелек,
тя грабва душата на човек.
С гайда, тъпан, кларинет или свирка
започва всяка народна сбирка.
Сърцата заиграват и се хващат на хорото
млади, стари, и от града, и от селото.
Тя грабва ни, понася в друг свят чудесен,
до нас е в живота ни не лесен.
Музиката прави ни по-добри,
вярвам, с нея не сме сами.
© Валентин Миленов Всички права запазени