Поезия не значи само чувство,
което във сърцата ни се вгражда.
Поезията всъщност е изкуство,
което ценности във нас изгражда.
Поезия е… музика от думи,
която не звучи в концертни зали.
Нерядко тя свисти като куршуми,
но може да тъжи и нежно гали.
От нея можем много да научим -
че необятна тя е като океана
и дава ключ, сърцата да отключим.
Но трябва ли…, превръща се в стомана.
© Христо Запрянов Всички права запазени
"Поезията всъщност е изкуство,
което ценности във нас изгражда."