31.05.2008 г., 15:19 ч.

Музикалната кутийка 

  Поезия » Философска
476 0 1

Музикалната кутийка

 

Нощта е спокойна, тишина...

Сред мрака, горе на тавана,

върху сандъка стар, кутия стои.

И там, скрито, е разбито сърцето:

 

Мелодията зазвучава:

Малка балерина започва своя танц,

бавен... красив... със спомени за дни,

изпълнени с детски смях и усмивки.

 

Пренавий я:

Нека за един последен път времето спре

и в нощта мелодията да дари радост и любов.

Нека отново има поне капка надежда.

 

Но кутията забравена отдавна е

сред стари и ненужни вещи.

Стар спомен, който всеки иска да забрави,

обич, дарена като музикална кутия. 

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжно, но красиво... Хареса ми емоцията! Поздрав
Предложения
: ??:??