Музикалната кутийка
Нощта е спокойна, тишина...
Сред мрака, горе на тавана,
върху сандъка стар, кутия стои.
И там, скрито, е разбито сърцето:
Мелодията зазвучава:
Малка балерина започва своя танц,
бавен... красив... със спомени за дни,
изпълнени с детски смях и усмивки.
Пренавий я:
Нека за един последен път времето спре
и в нощта мелодията да дари радост и любов.
Нека отново има поне капка надежда.
Но кутията забравена отдавна е
сред стари и ненужни вещи.
Стар спомен, който всеки иска да забрави,
обич, дарена като музикална кутия.
© Диляна Неделчева All rights reserved.