1.03.2024 г., 21:00 ч.

Място за щастие… 

  Поезия
133 4 5

Когато светът ти се срути на парчета,

вземи си сърцето и нов свят сътвори.

И дори в руините си то да ридае,

вдигни го с ръце и му покажи светлината.

 

И с елексир от чувства го ти съживи,

нарисувай отново мечтите си и ги сбъдни.

Виж как по цветята пеперуди танцуват,

и виж как към небето птици отлитат.

 

Виж блясъкът в лъчите на Слънцето,

и виж в нощта безкрая от звезди.

И виж от какво е сътворена Земята

и пръстта ѝ спомни си в ръцете си.

 

Намери своето място за щастие,

и точно там нов свят си ти построи.

От тъмнината излез, със светлината танцувай,

и сетне в сърцето си своето име ти изпиши.

 

Сподели си това, което не можеш с другите,

и сетне от своето щастие на света сподели.

Прости на себе си, прости и на другите,

и нов свят и друго време за себе си направи.

 

И засели се в своето място за щастие,

и с любов към живота се ти облечи.

И когато отново някоя болка те навести,

спомни си за своето място за щастие.

 

Била съм там преди и отново съм започвала,

и сърцето си сама от пръстта съм изваждала.

Ръка сама съм си подавала и съм се изправяла,

в свят където обичам се така, обичам и другите.

 

И запази за себе си най-съкровения миг,

когато докоснеш струните на душата си.

И запей най - искрената песен за себе си,

и тихо притаи този миг за другото ти аз…

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??