Мъдрост е, когато си приел
истинските стъпки във живота,
и когато кротко си превзел
стълбите към стръмната Голгота.
Мъдрост е, когато си открил
тънкостите в дребните матрици,
и когато време си спестил
за подслон на скучни прозаици.
Мъдрост е, когато си пресял
времето разгърнало съдбата,
и когато почит си създал
в поглед непорочен у децата.
Мъдрост е, когато си градил
не един, а хиляди копнежи,
и когато сам си построил
крепост срещу пагубни метежи.
© Наташа Басарова Всички права запазени