27.01.2021 г., 10:10 ч.  

О, как да ти опиша този мъж! 

  Поезия » Любовна
393 6 23

О, как да ти опиша този мъж!

Та той е много повече

от всичко!

Прегръща силно.

Влюбва се веднъж,.

Неволята наказва

с две кавички.

Измерва трепета ми с поглед син

и няма нужда нищо да разказвам.

Обича ме без токчета.

И грим.

Един път взима.

Сто пъти раздава.

Душата му не се брои на грам –

широка е като една

Вселена.

Пирува с всички.

Ала плаче сам.

И ако знаеш, как обича

мене!

Докосне ли ме, се превръщам

в лист,

а тишината – в кратки

изречения.

Той е извор - от сълза

по-чист.

A aз съм негово

стихотворение.

 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??