МЪЖЕ
Притичвайки през дни неповторими,
в гонитбата на вечно щастие (недостижимо),
пропускайки щастливи мигове (невъзвратими),
мъже-ловци (неуловими), препускате (неуморимо)
след химерата - илюзия (неизпълнима)
жени-слънца да топлят ваш'те дни,
жени-луни да осветяват нощите ви нежни,
жени-богини да чертаят вашите съдби,
жени-кралици да владеят вашите копнежи.
На негърът-жена до вас,
завързана със брачното въже,
родила вашите обичани деца,
оставяте да слуша Ленън,
легена с мръсното пране,
и торбата сол да сготви
(ден след ден)
и със сЪлзи с вас да изяде.
Забързани след своята мечта,
забравяте, че вашата жена
за някой друг да бъде също може
богиня, нимфа, слънце и луна.
П.П.
Докато (закономерно) се сдобиете с рога.
© Даша Всички права запазени