6.12.2018 г., 8:38 ч.

Мъжете ми 

  Поезия
323 4 5

Женят се.
Не и за мене.
Първото им завръщане
е сатурново -
трийсетгодишно.
Връщат се с две думи,
сякаш десет писма
по Български пощи.
Излишни
като обещания.
Като клетва в любов...
Връщат се голи,
сринати до основи, 
без доспехи,
но с чисти сърца, 
между устните  
с нежност за моето 
галено име...

Връщат се винаги 
при мене мъжете ми.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??