19.11.2014 г., 7:44 ч.  

Мъжка ракия с женски сълзи 

  Поезия » Друга
688 0 1

Мъжка ракия със женски сълзи

 

Да поседнем ли с тебе. За малко.
На чаша ракия. Без думи...
Мъжки да пием, а след това,
да развържем езици и хули.

Ти ще си гневен. Аз ще мълча.
Мъжко момиче. Втора, ще пия.
С люта ракия наум ще гълча.
С бурите в мен, ще завия.

Само доливай, и просто мълчи.
Тази вечер не ми се говори.
Мъжка ракия със женски сълзи...
Под лампата ронят се листи на двора.

Пропада под нозете ми сякаш твърдта.
На чие рамо, да се облегна...
Мъж си, а аз съм си просто жена,
От делника сив уморена.

Я, ми доливай, и лягай си вече.,
Не ми се спи. Не ми се говори.
Бих развързала люти езици,
но по-добре, да вдигна наздравици.

Мъжки, ще пия, и пак ще долюбя
вятъра, който листите рони.
Утре със него във ранни зори,
кой е виновен ще споря...
Djein_Ear 18.11.2014.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оригинална и интересна творба. Написана с ръка на майстор и
    правдиво.За съжаление в живота се случват такива неща - като любов-
    на двойка да се напие и мъж и жена да псуват.Любовта има други измеренияи и взаимно и нежно себеотдаване.
    Героите от твоята творба имат друга същност.
    Поздрав от мен за теб!Героите ти трябва да се превъзпитат, но
    за реализма и доброто перо ти пища 6.
Предложения
: ??:??