4.11.2017 г., 12:35 ч.

Мъжко момиче 

  Поезия » Свободен стих
479 0 1

Мъжко момиче

 

Едно мъжко момиче
изхвърли в реката
всички мъжки капризи.
На брега една лира припява,
облича деня в слънчеви ризи.
Чертае Небето новия ден.
Звездите заспиват...
Слънце огрява есенен път –
                                     осланен.
Едно мъжко момиче,
пие своето кафе.
В утаената чаша,
вижда своите грижи.
И излиза от техния плен!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??