8.12.2011 г., 15:09 ч.

Мъжът и Жената 

  Поезия
297 0 0

Бог създаде мъжа, 
за да му даде сила. 
Бог създаде и жената,
но за да ù даде сърце ранимо. 
И същият този бог, 
когато даваше на мъжа сила, 
не даде му сърце ранимо, 
а му даде сърце кораво. 
И същият този бог,
забрави да даде на жената сила, 
и освен сърце ранимо, 
даде ù безсилие женско. 
И ето - днес мъжът и жената
толкова различни са помежду си: 
Мъжът е със сърце кораво, 
мъжка сила; 
а жената е с безсилие женско,
сърце ранимо.

Листата от гората

© Благовест Цветанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??