Той мълчи с мълчаливи очи.
И небето мълчи, с мълчаливи звезди...
Мълчаливата нощ се отби
над смълчаните тъжни гори...
Той мълчи в мълчаливите дни,
в мълчаливите нощи не спи...
Мълчеливецът, кой го роди!
Кой душата му млада рани!
Той мълчи, а в него гори!
Мълчаливо прегръща звезди...
Някой ден, ще припламнат искри!
Мълчаливецът вик, ще роди!
© Хари Спасов Всички права запазени