7.05.2017 г., 11:34 ч.

Мълчанието 

  Поезия » Философска
292 0 3

 Мълчание

 

Дали си струва твоето мълчание,

понякога граничещо със страдание? 

Мълчиш, а в теб се бори гордостта,

напира зад зъбите ти и Честта.

Мълчанието било злато, а дали е така?

Ние хората не сме създадени да мълчим,

да разговаряме по между си, да говорим.

Да говорим на любимата жена,

за това какво чувстваме и мислим за нея.

Какво прекрасно чувство е Любовта!

За пролетта сякаш нарисувана красота,

за огненото лято и многоцветна есента,

за студената зима и бялата и тишина!

За мен и теб моя любима мечта.

Къде си ти сега, няма те ела!

Сигурно отнякъде ме гледаш срамежливо,

а очите ти красиви се гонят игриво.

Недей мълча, кажи ми какво чувстваш сега!

Няма място за мълчание в Любовта!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??