11.03.2011 г., 19:19 ч.

Мълчанието 

  Поезия » Друга
463 0 0

Мълчанието знак е на съгласие.

Това е стара истина една,

доказана във бурни разногласия,

във смутни и размирни времена.

 

Мълчанието още е покорство,

безгласно потвърждение и примирение

или добре прикривано притворство,

а може би е липсата на мнение.

 

Мълчанието вика в тишината

с милиони неизречени слова.

Мълчанието тътне в самотата,

крещи красноречиво за това,

 

че думите са слаби и не стават

да изразят гнева и любовта,

възторга, разкаянието и прославата,

обидата, копнежа и скръбта.

 

Мълчанието по-добре говори -

по-силно е от всеки звук и стон.

То кара ни сърцата да отворим,

душите ни да станат камертон,

 

отчитащ безпощадно фалш и грешки,

улавящ и неказаното даже.

Да замълчим е толкова човешко...

Мълчейки, всичко можем да си кажем.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??