24.05.2011 г., 23:07 ч.

Мъничко дете 

  Поезия » За деца
617 0 0

Спи безгрижно, рожбо моя, мила.

Спи, че трябва ти да порастеш,

мъж да станеш, да добиеш сила,

ширните полета да ореш.

Да обичаш трудовите хора,

да споделяш радостни слова.

Като настане време за отмора,

безгрижно спи, тъй както спиш сега.

 

05.01.1976г.

© Дончо Минчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??