24.02.2011 г., 16:00 ч.

Мъртвата зона 

  Поезия » Философска
446 0 1

"Мъртвата зона"

Тук времето е спряло
и въздухът - отровен,
тук тъмно е, студено,
а ужасът - гробовен.

Тук няма хляб и огън,
а само сън измамен,
тук слепи са очите,
лъжата - враг коварен.

Мъртвата зона е вътре в душите,
мъртвата зона във всеки от нас,
мъртвата зона погубва мечтите,
отнема без милост нашия глас!

Тук слънце не изгрява
иззад черните стени,
тук всеки, знай, че ще остане
изстинал в яма да лежи.

Тук съскащ глас напява
и събужда грехове,
алчността ума пленява
и погубва светове.

В мъртвата зона пресъхват реките,
мъртвата зона във мъртвия свят,
без светлина угасват очите,
нож във гърба брат забива на брат...
Мъртъв!

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??