6.02.2009 г., 8:30 ч.

На... 

  Поезия
779 0 3
Докоснах те и в копнежи се превърнах,
почувствах те и твойта самота,
света си заради тебе преобърнах,
погледнах те и заобичах пак света.

Написах те в безсмъртните поеми,
които нощем краднеха от мен съня,
вглъбих се в тебе, дявол да ме вземе,
и май отново чувствам похотта.

И май отново се събуди в мен хлапето,
което опозна смутено любовта,
неопетнено, тъй невинно, клето,
с очи отворени поглъщащо света.

Това съм аз - наивен, прозаичен,
това си ти - божествена, велика,
прости ми ти стила циничен,
за другото душата ми попитай...

© Христофор Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
    Поздрави!
    /Какво ще кажеш да бъде "И в мене май се буди пак хлапето"?/
  • ..И май отново се събуди в мен хлапето,
    което опозна смутено любовта..

    Поздравления!!!!!
  • Я виж ти какъв романтик Хареса ми стиха, много!
Предложения
: ??:??