12.03.2018 г., 10:55 ч.

На Аманда 

  Поезия
481 0 0

Направих всичко аз

твоите очи да забравя,

твоето сърце със мраз изпълнено е

и в океан от самота 

ти осъди ме да се удавя!

 

От начина ти на живот

гневно аз се възмутих

и с обидни думи тежки,

аз те нараних!

Всеки прави грешки,

тъй и аз сгреших...

 

Знаех, че не ме обичаш,

ала беше ти за мен другарче

-всеки път очаквах срещата със тебе с трепет,

както първолака чака своето букварче!

 

Тази сутрин, ти събуди се егоцентрична

и довечера-егоцентрична ще заспиш...

Защо ли още, тайно се надявам,

че ще се изправиш някой ден,

в неравна битка с егото си и ще победиш

-ръчичката си малка, топла ще протегнеш

и чувството на самота във мене,

ти ще заличиш?

 

 

© Борислав Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??