18.01.2019 г., 3:44 ч.

На бившите 

  Поезия
205 0 0

до днес
   бях за вас стълба
      закъм небето
издигах ви
    на облаците
       до раменете 
           носех ви 
   над полетата
     и над хълбоците 
        на хималаите
           с вас валях
              като сняг
осъмвахме
  голи
    и се любехме
      из просторите
на изпроводяк
  хвърляхме
     долу в локвите
парчета небе
   непоръбен
     маскараден костюм
за карнавалите
   за вакханалии
      за валпургиевите нощи

 

и едва ли
   чакахме
     да поникнат тревите
оплодени от снощното
   неразсъмване

 

до вчера

 

днес се срутих
   ведно с онова небе
и ви гледам
   през погледа 
      на дете

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??