17.10.2008 г., 12:41 ч.

На брега... 

  Поезия » Любовна
520 0 7
На брега...

Разхождах се самичка на брега,
беше късно, нямаше никой,
но един мъж от другата страна
към мене се затича и извика:

- Нима възможно е да има Слънце в нощта,
което да грее като Вас горещо?!
А аз му казах, че търся любовта,
просто да я питам нещо...

И в този миг ни огря Луната,
затаи дъх идващата вълна,
погали той косите ми златни
и каза: "Мен ме праща любовта"

Попитах го защо съм все самичка,
а той хвана треперещата ми ръка
и каза: "Ако се страхуваш да обичаш,
как ще срещнеш любовта?!"

И в този миг небето ни направи люлка,
окачена върху ярките звезди,
юлско щурче засвири на цигулка,
а той пресъхнали устни в моите впи...

И на люлката на щастието се залюляхме
над този пуст среднощен бряг...
и още се люлеем - не спряхме,
както в онзи юлски мрак...

Мина много време - нека да е вечно,
ето влюбена е  и моята малка дъщеря,
попитах я "Къде го срещна?",
а тя ми отговори "На брега..."


25.08.2008

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??