2.04.2007 г., 13:04 ч.

НА БЪЛГАРИЯ 

  Поезия
575 0 8

НА БЪЛГАРИЯ

 

 

Наслушала си се на гръмки фрази

сред тежки резиденции и зали.

И помниш: Господ царя не опази,

но и чедата твои не пожали…

 

Дори и днес, когато всичко тъне

във цифри, в имена, в слова и дати,

в ъглите на историята тъмни

докосваме засъхнала кръвта ти…

 

С каква любов, с какво сърце огромно

издуваш тази Стара планина,

та всяка наша рана още помниш,

а все забравяш нашата вина!…

 

Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??