30.01.2011 г., 15:46 ч.

На България 

  Поезия » Гражданска
714 1 8

Ти имаш дух хилядолетен

и в него моята душа

искрица е от обич светла,

живот дарила на света!

 

В теб срещнах своя Бог и, влюбен

за първи път, тук песни пях,

съмненията си погубих,

с приятели добри се смях!

 

Последвах твоите завети,

немигнал, крачех в утринта

по пътищата ти нелеки

и вярвах – имаш бъднина!

 

Българийо, родино моя,

не са ти нужни веч сълзи –

изплакала си ги!... Но, моля те,

една за мене запази!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??