20.12.2018 г., 13:39 ч.

На България 

  Поезия
483 0 0

Българийо, какво се случва?
Какво направиха родино мила...
Наша си... а сякаш чужда,
всеки тръгва за чужбина.

 

Бягат децата твои, Българийо.
Бягат в далечни страни...
Дали ще се върнат?
... Едва ли, Българийо.
Ще идват само за ден, два или три...

 

Обичат те Българийо,
обичат твойте планини,
обичат и морето...
И красивите ти равнини...

 

Носят те в сърцата си,
дори да са далеч...
Песни за тебе пеят...
Сълзите им се леят...
И за родината си вечно ще милеят.

 

Но място за реализация,
за жалост... не намират.
Слагат мечтите си в багажа
и тръгват за чужбина.
Там успяват всичко да постигнат,
но една мечта остава недостижима...
Да бъдат до своето семейство 
... в своята родина.

 

© Исс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??