Душата, тънка струна!
Чувствителна, любопитна като на дете!
Очите въглени - изгарят!
Редят се минало и векове!
Земята - майчица, Поклон!
Утроба - светове, живот!
Стихия - връхлита необуздана!
Утроба - живот, жена - майка!
Вечност!
Стихия!
Укроти се!
Тишина!
Редят се мигове и векове!
Душа ранима!
И пак стихия!
Съгражда светове... и хора!
Вечност!
© ДАНИЕЛА РАЙКОВА Всички права запазени