8.03.2014 г., 22:41 ч.

На двадесет и пет 

  Поезия
887 0 14
НА ДВАДЕСЕТ И ПЕТ 

Когато си далеч от двадесет и пет 
и не знаеш още накъде си,  
животът е разглезено хлапе -  
приятна развлекателна пиеса. 

Когато наближаваш двадесет и пет, 
ти вече се надяваш на попътен вятър,
който бързо да те отведе
на най-красивия спектакъл.

Когато си на двадесет и пет,
вече си на сцена и във важна роля
и всички в твоя първи четвърт век
очакват да ги стоплиш с подвиг.

Защото си на двадесет и пет,
от облаците слиза хор небесен - 
ангелите пеят днес за теб, 
за да даряваш после твойте песни

на най-любимите си същества, 
когато във душите им настъпи лед.
За да си спомняш винаги, че си била
на звездните си двадесет и пет.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??