7.07.2020 г., 11:29 ч.

На Дякона с обич 

  Поезия » Гражданска
564 0 0

Колко трудно е да си жив,

дяконе, в днешния свят жесток,

да оцелееш и да отвоюваш собствената

си свобода!

Да бъдеш смел, дяконе, смел и

борбен като теб- кураж се иска

и да си горд гражданин

на майка България!

Ти подпомогна за свободата на

човечеството, дяконе, и в днешния

паметен ден се сещаме с обич

за теб!

Колко сила, колко мъжество

вложи в това пусто дело

за свободата,

сега заради теб съм горд българин,

сега заради теб съм свободен човек,

а не роб заклет!

© Светла Сивкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??