Колко трудно е да си жив,
дяконе, в днешния свят жесток,
да оцелееш и да отвоюваш собствената
си свобода!
Да бъдеш смел, дяконе, смел и
борбен като теб- кураж се иска
и да си горд гражданин
на майка България!
Ти подпомогна за свободата на
човечеството, дяконе, и в днешния
паметен ден се сещаме с обич
за теб!
Колко сила, колко мъжество
вложи в това пусто дело
за свободата,
сега заради теб съм горд българин,
сега заради теб съм свободен човек,
а не роб заклет!
© Светла Сивкова Все права защищены