5.02.2010 г., 10:25 ч.

На дъното... 

  Поезия
695 0 13

 

 

... на всяка

тлееща

утеха...

 

съм скрила шепа

неизказани молитви

и тайно ги поливам

с неизбежност

а после се преструвам

че са минало...

 

...

избърсвам

от очите си

пътеки

издрали

непокълнали

зеници

и всяка жажда

е безумие

прикрило в пазвата си

 

... птици...

 

(замръкнали завинаги в скалите...)

 

...

и някак непростена

се завръщам

по стъпките

на закъснели думи

и всяка мисъл

е стенание

и вплита

зими

помежду ни...

 

...

на дъното

постилам си

две длани

и в шепи стискам

пясъчни постели

 

отдавна съм заглъхнала в нозете ти...

 

(молитвено

на прага ми

поспрели...)

 

                                                                                           >><< 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??