На дъното на океана
Във сухата земя лежи
фосил, отдавна бездиханен.
Остатък от живот игрив,
следа от бурни океани.
Ще дойде ден когато пак
пустинята с вода ще се покрие,
а той ще чака вкаменен,
твар някаква до него да изгние.
© Иван Бърдаров Всички права запазени