12.09.2020 г., 0:39 ч.

На дъщеря ми, с любов! 

  Поезия
291 0 0


Посвещение 
...
" Ти на мама мъничка прекрасна, 
тя - на мама сладичка душичка..."
Помниш ли когато пях тази песничка кратка,
а ти беше толкова мъничка, с косичка златна.
Усмивката ти грееше безспир, 
очички - мигащи звездички,
гушкаше се в мен, протягаше ръчички...
Докосната от Бога с мир!
Игривото гласче в ритмичен смях
разчупваше ми тишината.
Ето, че и днес душата 
в радост се изпълва с тях -
думички от твойте мисли,
но вече по-различни,
съдържателни, логични... 
Осмисляш пътя си без страх.
Философския аспект,
узрял през трудните ти детски дни
стабилност и увереност ти дава... Респект -
пред младия, но силен твой дух!
Благославям те да се превърнеш
в красива и влиятелна жена,
мъдрост да е твоето богатство,
и гледаща високо от върха!
              Кр.Генева

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??