13.11.2007 г., 9:33 ч.

На един приятел 

  Поезия » Философска
960 0 13

послучай рождения му ден

 

Вятърът на живота те носи напред и нагоре.
Често се случва да сменя посоката,
но после отново влиза в житейските коловози.
А ти вярваш, и се надяваш да откриеш Истината по-скоро.

През целия път я търсиш с огън, с любов, от сърце.
Ти знаеш, че няма да стане така - изведнъж.
Още, когато беше малко момче,
и сега, когато си мъдър мъж.

А за всеки от нас целта е еднаква, далечна.
Търсим щастието във вселената вечна.
Вятърът на живота ни полюшва на кораба "Време"!
Щастието не е цел, то е Път, Посока, Движение,
и щастлив е онзи, който така го приеме!


Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??