14.03.2018 г., 18:48 ч.

На един приятел 

  Поезия » Гражданска
585 3 2

                                 посвещавам на Г.

 

Когато сърцето сковано след дълга раздяла

посреща приятели първи на пир,

когато танцуват телата им с пулса метален

и после, когато те свеждат пияни глави –

спомни си, че празникът твой е – ликувай –

"Обядва Лукул у Лукула" – кажи!

"Luculus epulae Luculum" – магически думи

душата ти хич да не смей да тъжи!

Настрой си сърцето на весела фаза,

живей като вси простосмъртни край теб,

и нека душа ти е  "табула раза"!

На нея ний всичките пишем:

"Приятелю – Бог да е с теб!"

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??